Novosti

Poštovani roditelji i budući učenici!

Obavještavamo vas da još ima mjesta za upis učenja instrumenta violončelo (2 mjesta) i harmonika (1 mjesto). Odabir će se vršiti na osnovi prijamnog ispita. Ispit će se odvijati ONLINE.

U prilogu ove objave je letak sa linkovima gdje možete pogledati prezentaciju instrumenata koji se poučavaju u OGŠ Rudolfa Matza i konkretno instrumente za koje još vršimo prijamni ispit i upis.

Da biste se uspješno prijavili pritisnite link    PRIJAVA U APLIKACIJU    . Prijava je moguća do zaključno sa 02. rujna 2020. godine u 23:00 sata. 

Svi koji prvi put pristupaju aplikaciji moraju kreirati korisnički račun. Da biste ga kreirali pritisnite "niste registrirani?"

Nakon postupka registracije i primitka generiranog maila (kroz cca 15 - 30 minuta) iznova pristupite Vašem korisničkom računu PRIJAVA U APLIKACIJU i ispunite ONLINE prijavnicu. Molimo da upišete djetetov mail sa domenom @skole.hr koji se svim učenicima automatski dodjeljuje od strane CARnet-a u općeobrazovnoj osnovnoj školi.

Prijavnica je uspješno ispunjena kada priložite VIDEO ZAPIS sa snimkom prijamnog ispita te kopiju dokumenta – Izvod iz matične knjige rođenih ili rodni list.

U privitku je uputa o pristupu aplikaciji pa molimo da ju pročitate.

Važna napomena:

Prijava trenutno nije moguća putem iOS operativnog sustava - (iPhone i iPAD)  pa molimo da koristite platforme WINDOWS i ANDROID.

O rezultatima ćete biti obavješteni putem aplikacije i maila do 07. rujna 2020. godine. Roditelji mogu sami provjeriti status prijavnice prilikom prijave u sustav.

Sve eventualne promjene ili nadopune ovih uputa pratite na mrežnoj stranici škole, a ukoliko imate nekih pitanja ili poteškoća obratite nam se putem aplikacije ili telefonom.

Svima želimo mnogo uspjeha.

Prijamni ispit je ustvari VIDEO ZAPIS na kojem dijete odgovara na pitanja prateći glasovne upute. Prije toga poslušajte upute KAKO USPJEŠNO PRISTUPITI PRIJAMNOM ISPITU

Upute za snimanje VIDEO ZAPISA

  1. na jednom uređaju (npr. računalo, laptop ili mobitel) pokrenite audio zapis TIJEK PRIJEMNOG ISPITA
  2. istovremeno na drugom uređaju (drugo računalo, laptop ili mobitel koje ima kameru i mikrofon, odnosno mogućnost snimanja video zapisa) pokrenite VIDEO snimanje i dok traje audio zapis „TIJEK PRIJEMNOG ISPITA“ u pauzama snimajte odgovore djeteta na pitanja učiteljice. Ukratko, na prvom uređaju dijete prati uputu (AUDIO ZAPIS), a na drugom ga se uređaju snima (VIDEO ZAPIS),
  3. Podesite snimanje VIDEA na srednju ili manju rezoluciju kako bi VIDEO koji prilažete bio po mogućnosti ispod 100 MB, ali pazeći da dijete bude jasno vidljivo na snimci. VIDEO ZAPIS se snima kao jedinstvena cjelina od cca. 3 - 5 min - posebnu pozornost treba obratiti da na kraju VIDEO ZAPISA dijete otpjeva jednu pjesmicu (ne brojalicu)
  4. važno je da se na prilikom snimanja vidi dijete u punoj veličini kako bi bilo vidljivo da ono odgovara na postavljena pitanja,
  5. ukoliko se utvrdi da VIDEO ZAPIS nije snimljen na pravilan način, neće ga se uzeti u razmatranje,

 

Podjela svjedodžbi će biti u predviđenom terminu 01. srpnja 2020. godine. Za upis u sljedeći razred nije nužno podignuti svjedodžbu.

Svjedodžba se može podignuti i u rujnu. Molimo da se prije dolaska po svjedodžbu podmiri participacija u cijelosti.

Sve u vezi participacije se javite u računovodstvo Škole u uredovno vrijeme za stranke (08:00 - 13:30) na tel. 013630530.

 

 

Svjedodžbe će se dijeliti po sljedećem rasporedu:

2019-20, Podjela svjedodzbi.jpg

Prijave za prijamni ispit su završene!

Zahvaljujemo na velikom interesu za upis u našu školu. Prijavljeno je skoro 140 učenika.

Rezultati će biti objavljeni u tjednu od 08. - 15. lipnja.

Moći ćete ih pogledati prijavom u aplikaciju

PRIJAVA U APLIKACIJU    

 

Poštovani roditelji,

obzirom na novonastalu situaciju te nemogućnosti slanja uplatnica za plaćanje participacije A i B za 3. i 4. te 5. i 6. mjesec na dosadašnji način molim vas da istu podmirite na način – upotrijebite podatke od siječnja i veljače (samo promijenite za koji mjesec plaćate). Iznosi su – isti.

Naime, participacija za OGŠ Rudolfa Matza iznosi 1300,00 kn godišnje (A participacija) a ukoliko učenik koristi školski instrument onda još 700,00 kn (B participacija). Roditelji su dobili mogućnost plaćanja obročno na sljedeći način:

  •  ukoliko ne koriste školski instrument – pet uplatnica x 240,00 kn + 100,00 kn na početku prilikom upisa – za cijelu školsku godinu
  • ukoliko koriste školski instrument – osnovnu participaciju pod a) + pet uplatnica x 140,00 kn – za cijelu školsku godinu

Obratite pažnju da uplatu izvršite na novi žiro račun Škole i to na IBAN: HR 77 240 2006 1100 942531 u ERSTE&STEIRMARKISCHE BANK d.d.

Također, pozivam sve one koji zbog objektivnih okolnosti povezanih sa COVID-om 19 nisu u mogućnosti podmiriti participaciju da podnesu zamolbu za oslobađanjem dijela participacije Školskom odboru OGŠ Rudolfa Matza do 01. lipnja 2020. godine. Školski odbor će raspraviti svaku zaprimljenu zamolbu i vjerujem u slučaju opravdanosti udovoljiti zamolbi.

Zahvaljujem na razumijevanju!

 

Ravnatelj OGŠ Rudolfa Matza

Ivica Ivanović, prof.

Poštovani učenici i roditelji!

Vlada je 13. ožujka 2020. godine, održala telefonsku sjednicu na kojoj je donijela

Odluku o obustavi izvođenja nastave u visokim učilištima, srednjim i osnovnim školama te redovnog rada ustanova predškolskog odgoja i obrazovanja i uspostavi nastave na daljinu.

Naime, u uvjetima proglašene epidemije na području Republike Hrvatske, Vlada Republike Hrvatske obustavlja izvođenje nastave u visokim učilištima, srednjim i osnovnim školama, kao i redovni rad vezan uz prijam djece u ustanovama predškolskog odgoja i obrazovanja.

To znači da OGŠ Rudolfa Matza, u ovim turbulentnim vremenima, privremeno prelazi na izvođenje nastave na daljinu.

Svjesni smo da se moramo prilagoditi, ali to nije moguće bez vaše suradnje.

Nastava će se odvijati na Google platformi - classroom, ali sa domenom @skole.hr. Da bi radila morate ju aktivirati. Postupak je u privitku.

Svi učenici imaju mail @skole.hr. Za one koji ju još nisu dobili trebju se obratiti klasičnoj osnovnoj školi. To se službeno zove Podaci o elektroničkom identitetu sustava HUSO. Bez obzira da li škole imaju e-Dnevnik vam to moraju dati.

Za izvođenje nastave na daljinu, upućujemo roditelje da se jave predmetnim profesorima za detaljnije upute. Od svojih učitelja ćete dobiti kodove za pristup u virtualne učionice kako glavnog predmeta (instrument) tako i grupne nastave (solfeggio, zbor, orkestar).

Molim da se prijavite čim prije kako bi nastava mogla početi. Način prijave i kreiranja računa se nalazi u dokumentima u privitku.

Svima želimo puno uspjeha sa željom da ostanete zdravi.

Za izvođenje nastave na daljinu, upućujemo roditelje da se jave predmetnim profesorima za detaljnije upute.