Novosti

Poštovani roditelji i učenici!

OSNOVNA GLAZBENA ŠKOLA Rudolfa Matza, Zagreb – Selska cesta 114

UPISUJE NOVE UČENIKE U I. RAZRED 

VAŽNE NAPOMENE:

 • djeca imaju mogućnost učiti sljedeće instrumente: klavir, violina, violončelo, gitara, flauta, harmonika, saksofon, truba i klarinet;
 • osnovno glazbeno obrazovanje traje 6 godina
 • upis u I. razred se vrši na osnovu rezultata prijamnog ispita;
 • u slučaju istog broja bodova, dijete mlađeg godišta ima prednost pri upisu;
 • sve aktivnosti glede prijamnog ispita za sljedeću školsku godinu održavati će se ONLINE;
 • u I. razred osnovne glazbene škole upisuju se djeca od 7 – 9 godina starosti (to su učenici koji sljedeće školske godine upisuju II. i III. razred općeobrazovne škole) – iznimno se mogu upisati i djeca starosti do 10 godina, ali isključivo za puhačke instrumente kao i mlađa djeca ukoliko su naučila čitati i pisati i dovoljno su “odrasli” za školu;
 • uz nastavu instrumenta, koja se odvija individualno s učiteljem 2 puta tjedno po 30 ili 45 minuta (ovisno o razredu koji pohađa), svaki učenik polazi i nastavu solfeggia koja se odvija u grupi u trajanju 2 puta tjedno po 45 minuta.
 • u III. razredu učenici dobivaju predmet skupno muziciranje (komorna gl., orkestar ili zbor);
 • participacija iznosi =100,00 kn mjesečno i pri upisu još =300,00 kn jednokratno (ukupno =1.300,00 kn godišnje), a u slučaju posudbe školskog instrumenta dodatnih =70,00 kn mjesečno;
 • instrumenti koji se mogu unajmiti su: violina, violončelo, flauta, saksofon, klarinet i truba;
 • učenici ostalih instrumenata trebaju imati osiguran instrument (sintesizer umjesto klavira nije opcija);
 • nakon završene osnovne glazbene škole, svaki učenik ima mogućnost nastaviti svoje glazbeno obrazovanje u srednjoj glazbenoj školi u trajanju od 4 godine.
 • prijamni ispit se sastoji od 4 dijela: 
 1. dijete će nakon demonstracije učiteljice otpjevati zadani ton
 2. dijete će nakon demonstracije učiteljice otpjevati niz od nekoliko tonova
 3. dijete će nakon demonstracije učiteljice otpljeskati određenu ritmičku sekvencu
 4. dijete će po svom izboru otpjevati jednu dječju pjesmicu
 • treba otpjevati samo jednu strofu pjesmice koja nije brojalica, a riječi nisu važne
 • zbog ograničenih upisnih kvota po pojedinom instrumentu savjetujemo odabir „alternativnog“ instrumenta kako se ne bi dogodilo da unatoč ispunjenju uvjeta prijamnog ispita dijete ne može upisati glazbenu školu jer su mjesta popunjena..
 • kako bi se upoznali sa instrumentima koje poučavamo, u nastavku klikom na „link“ poslušajte kako oni zvuče i izgledaju. Youtube kanal je prepun vrlo zanimljivih zapisa

 

SAKSOFON

KLARINET

HARMONIKA

VIOLINA

VIOLONČELO

GITARA

TRUBA

KLAVIR

FLAUTA

 

KAKO SE PRIJAVITI?

 1. PRIJAVNICE JE MOGUĆE ISPUNITI SAMO ONLINE od 20. – 30. svibnja 2022. godine registracijom i prijavom na    PRIJAVA NA PRIJAMNI ISPIT. klikni na link
 2. Prijavnici prilažete Izvod iz matice rođenih učenika te snimljeni VIDEO zapis izrađen na osnovu pitanjaTijek prijamnog ispita. klikni na link. Ovo je predložak za snimanje video zapisa.
 3. Upute za za izradu video zapisa možete pogledati na UPUTA ZA RODITELJE - kako izgleda prijamni ispit u OGŠ R. Matza. klikni na link
 4. OBJAVA REZULTATA i upisi za primljene učenike biti će u prvoj polovici lipnja prema dobivenoj obavijesti putem maila sa jasno naznačenim uputama za upis. Ukoliko se termin upisa propusti, smatra se da je kandidat ODUSTAO od upisa.

 Svima želimo puno uspjeha.

 Ravnatelj: Ivica Ivanović, prof. v.r.

 

 

Dragi učenici, roditelji i svi ljubitelji glazbe,

pozivamo vas na koncerte povodom Dana Glazbene škole Rudolfa Matza. Pripremili smo program od ukupno tri koncerta, dva s nastupima naših učenika, a jedan koncert izvest će naši vrijedni profesori.

Najavu koncerata i program pogledajte u privitku.

Veselimo se vašem dolasku!

20. svibnja 2022. godine počinje prijamni ispit!

Prijave će se zaprimati ONLINE.

Poštovani učenici i roditelji!

Budući da ugroza COVID-19 još nije prestala, imamo obvezu kreiranja virtualnih učionica na Google Classroom-u (kao i prošle školske godine). To ne znači da ćemo ih koristiti, ali moraju biti spremni za slučaj nužde.

U privitku su upute za kreiranje korisničkog imena koji mora biti isključivo preko domene @skole.hr na platformi Google Classroom koji je škola odabrala za komunikaciju sa učenicima. Da bi mogli kreirati korisničko ime sa domenom @skole.hr morate prvo registrirati djetetov mail (01 Upute za aktivaciju Google Classrooma). Nakon toga pročitajte drugi dokument - 02 Upute za ulazak u Google Classroom.

Svi učenici imaju mail @skole.hr. Za one koji ju još nisu dobili trebju se obratiti klasičnoj osnovnoj školi. To se službeno zove Podaci o elektroničkom identitetu sustava HUSO. Bez obzira da li škole imaju e-Dnevnik vam to moraju dati.

Za sva ostala pitanja, javite se predmetnim profesorima za detaljnije upute. Od svojih učitelja ćete dobiti kodove za pristup u virtualne učionice kako glavnog predmeta (instrument) tako i grupne nastave (solfeggio, zbor, orkestar).

Molim da se prijavite čim prije kako bi sve bilo spremno u slučaju izvanrednih mjera.

Svima želimo puno uspjeha sa željom da ostanete zdravi i odgovorni.

Za izvođenje nastave na daljinu, upućujemo roditelje da se jave predmetnim profesorima za detaljnije upute.

 

 

 

Poštovani roditelji i učenici!

U ponedjeljak, 06. rujna počinje nova još jedna izazovna školska godina, ali nadam se ipak lakša nego prošla.

Da bi uspješno započela (posebno za naše učenike koji prvi put dolaze u glazbenu školu) potrebno se pridržavati određenih pravila. U privitku su Upute HZJZ-a za sprječavanje i suzbijanje epidemije bolesti COVID-19 a vezane uz rad škola za šk.god. 2021/22. Molim vas da ih pročitate i da ih primjenjujete.

Prvi dan škole 06. rujna će u školu doći samo učenici prvog razreda kako bi se upoznali sa učiteljima/icama glavnog predmeta i solfeggia. Poželjno je da u pratnji bude samo jedan roditelj kako bi lakše mogli poštivati i sprovoditi upute HZJZ-a. Raspored dolaska će dogovoriti učitelji glavnog predmeta koji će Vam se narednih dana javiti. Ukoliko to izostane termin za javljanje je u 09:00 ili 17:00 sati (ovisno o turnusu u OŠ).

"Stari" učenici će raspored također dogovoriti sa učiteljem glavnog predmeta telefonski (molim dostavite učitelju podatke kako bi mogao sastaviti raspored) i ne dolaze u školu 06. rujna.

Raspored nastave i vrijeme školskih praznika je isti kao i u osnovnoj općeobrazovnoj školi s napomenom da se učenici u glazbenu školu upisuju svake godine u novi razred.

06. rujna nema nastave instrumenta, solfeggia i zbora. Nastava počinje od 07. rujna.

Razred solfeggia koji dijete pohađa može se mijenjati samo iz opravdanog razloga.

Popis učenika 1. razreda po instrumentima će biti izvješen na oglasnoj ploči Škole 06. rujna.

Ukoliko netko od učenika nije na popisu treba se javiti pročelniku odjela i to: Pročelnik Odjela klavira – mr.art. Dino Kalebota, prof.; Pročelnik Odjela puhača i harmonike – Nikola Hrković, prof.; Pročelnica Odjela gudača i gitare – Marija Novosel, prof.

Učenici III. – VI. razreda imaju osim glavnog predmeta (instrument) i solfeggia i skupno muziciranje. To je harmonikaški orkestar (učenici harmonike), gudački orkestar (učenici violine i violončela), puhački orkestar (učenici flaute, klarineta, saksofona i trube te zbor (svi ostali).

Učenici III - VI.. razreda koji idu na zbor dobit će tijekom prva dva tjedna upute o pohađanju istog. Voditeljica zbora za učenike III. razreda je učiteljica solfeggia Ana Grbac, prof. a IV. - VI. razreda učiteljica solfeggia Bernardica Kraljević, prof.

Raspored korepeticije biti će naknadno izvješen na oglasnoj ploči Škole.

Svim učenicima i roditeljima želimo uspješan početak nove školske godine.

Vaš ravnatelj.